ב”טבע מהדרין” משלבים את יתרונות שיטות העבודה הקדומות עם יתרונות הטכנולוגיה החדשנית בכדי להפיק את המירב מחומרי הגלם המשובחים: שקדים, סוגי אגוזים, זירעונים וסוגי נבטים.
אחת משיטות הייצור ב”טבע מהדרין” היא טחינת השקדים, האגוזים והשומשום באבני ריחיים הטוחנות מבלי שחומר הגלם יגיע לחום גבוה וייפגם.
אבני הריחיים הן זוג אבנים ששמשו לטחינת מזון בעיקר בעבר הרחוק, עד להמצאת העידן החדש: טחינת חומר גלם בסכינים המחוברים למנוע המסובב אותם במהירות גבוהה.
זוג אבני הריחיים מונחות אחת על השנייה, האבן העליונה נקראת “רכב” והאבן התחתונה נקראת “שכב”, במרכז אבן הרכב ישנו חור – דרכו מכניסים את חומר הגלם, ועל ידי תנועה סיבובית של האבן התחתונה נטחן המזון היורד בין האבנים.
מדוע אם כן מבזבזים זמן יקר וטוחנים בשיטה העתיקה באבני ריחיים ולא במטחנות החדישות הטוחנות בסכינים ובמהירות גבוהה יותר?
מחקרים רבים מגובים בבדיקות מעבדה בארץ ובעולם מוכיחים כי מזון טחון בכבישה קרה (באבני ריחיים) שומר על סגולותיו הבריאותיות, מה שאין כן בטחינת מזון בסכינים הגורמת למזון להגיע לטמפרטורת חום גבוהה ולאבד חלק ניכר מהויטמינים והמינרלים שבו.
נוסף על כך, בטחינת סכינים המזון בא במגע עם הסכינים העשויים ממתכת,
ומגע זה גורם לריאקציה המאבדת חלק ניכר מהויטמינים והמינרלים שבמזון.
טחינה באבני ריחיים שומרת על הויטמינים, המינרלים וטעמו של המזון.
משום סיבות אלו חברת “טבע מהדרין” מקפידה לטחון את כל חמאות השקדים האגוזים והשומשום באבני ריחיים ולא בשיטה אחרת, על אף שהטחינה באבני ריחיים היא איטית וקשה יותר אך משתלמת מבחינה בריאותית.
אנו יודעים שהמוצר שאנו מגישים לכם הוא הבריא והטוב ביותר!