שקד הינו סוג של עץ או שיח נשיר הנמנה על משפחת הוורדיים.
השקד הוא בין הצמחים המקדימים לפרוח ובולט בנוף בעיקר בזמן פריחתו. השקד אותו אנו אוכלים הוא הזרע של עץ השקד התרבותי אשר עבר תהליך של טיפוח חקלאי בו בררו את הזנים המפיקים את השקדים המתוקים ביותר.
שקדים ואגוזים נתפסים שלא בצדק כפיצוחים אסורים ומשמינים. מחקרים מוכיחים שההיפך הוא הנכון – דווקא שילוב של שקדים באכילה יומית מאוזנת, עשוי לשפר את מצב הבריאות שלנו וגם לסייע בדיאטת הרזיה!
מחקרים שהקיפו אלפי נדגמים הוכיחו, ששילוב שקדים ואגוזים בתפריט היומי יכול להפחית את הסיכון למחלות לב בשיעור של 50 אחוזים.
השקדים מומלצים לנשים הרות ולהעשרת חלב אם לנשים מניקות וכתוסף ממריץ ומחזק לילדים ומבוגרים כאחד כגון, לשימוש יומיומי לקשישים ולחולים אחר הניתוח להחלמה מהירה ולסובלים מהפרעות עיכול וצרבות וכן, חמאת שקדים כתוספת בדייסת תינוקות, או כתחליף לחלב לילדים ומבוגרים, הרגישים לחלב פרה וסויה.
ע”פ מחקרים בארץ ובעולם השקדים עשירים ב:
חלבון – המקל על תחושת השובע. החלבון עשיר בחומצת האמינו- ארגינין ולכן עשוי לתרום להפחתה ביצירת דלקת טרשתית שהוא שלב מקדים בהתפתחות מחלות לב.
חומצת שומן בלתי רוויה – השקדים שופעים חומצת שומן חשובה הנקראת חד בלתי רוויה חומצת שומן חד בלתי רוויה חשובה לבריאות ולאיזון רמות השומנים בדם.
סיבים תזונתיים – השקד הוא בין המזונות והאגוזים העשירים ביותר בסיבים תזונתיים באופן טבעי. הסיבים מסייעים לתחושת שובע, עשויים לסייע להפחתת רמות הכולסטרול בדם ולשפר את פעילות מערכת העיכול.
סידן – השקד מכיל כמות גבוהה של סידן שהוא קלציום חשוב מאד לשמירה על בריאות העצמות והשיניים, מניעת קרישי דם, תפקוד תקין של הלב ומערכת העצבים.
ויטמין E ונוגדי חמצון – השקדים עשירים בוויטמינים ובמגוון רחב של נוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלות זקנה ומחלות הנגרמות מחמצון. הם עשירים מאוד בנוגד החמצון החזק- וויטמין E כך שכבמאה גרם שקדים מתקבלת חצי מהכמות של ויטמין E המומלצת ליום.
מינרלים – השקדים עשירים מאוד במינרלים המעודדים לחץ דם תקין כמו סידן, מגנזיום ואשלגן לעומת רמות אחוזים נמוכים של נתרן.
השקדימון, חמאת השקדים של חב’ טבע מהדרין ה“שקדימון” מיוצר משקדי קליפורניה הנבחרים בקפידה ומקולפים בשיטה מכנית מקליפתם הדקה, ללא כימיקלים.
השקדים נטחנים בשיטה קדומה באבני ריחיים בכבישה קרה (ולא בטחינת סכינים הגורמת לריאקציה ומאבדת חלק ניכר מהויטמינים והמינרלים ומגיעה לחום גבוה) כך שהמרקם של חמאת השקדים”שקדימון” חלקה ביותר וסגולותיו וטעמו המתקתק נשמרים.